sunnuntaina, maaliskuuta 14, 2010

Homeisia autonpenkkejä - ja tuplatörkeät

Heräisin melko aikaisin, kun Seijan kello soi. Olin jonkin aikaa tietokoneella, kunnes lähdin joskus ennen puolta päivää ajamaan Citroenilla Lapualle. Ajoin Kuortaneen kautta. Kuvasin hieman videolla matkalla. Kuvailu oli epämääräistä sekoilua.

Lapualla jatkoin puuhiani. Sää oli vaihteleva eli välillä satoi ja oli kylmä, ja välillä paistoi aurinko, eikä ollut niin kylmä. Vein pari kärryllistä tavaraa aittaan ja putsasin vanhaa Volkswagenin takapenkkiä homeenpoistoaineella. On masentavaa, että olemme antaneet esineiden mennä pilalle varastossa, jonka katto vuotaa. Sekin on masentavaa, että varasto oli aikoinaan turvapaikka sinne viedyille esineille, ja nyt esineitä yritetään pelastaa homeisina ja pilaantuneina tuosta turvapaikasta, joka on muuttunut esineiden turmapaikaksi. On ankeaa viedä esineitä aina uuteen paikkaan, joka sekin taas myöhemmin tuhoutuu.

Ennen lähtöäni Töysään kävin Lidlissä. Ajelin muuten normaalisti paitsi että Kuortaneella kuvasin videolla tuplatörkeät eli kiihdytyksen satasen vauhtiin viidenkympin alueella ja siihen vielä perään reilut viisikymmentä kilsaa ylinopeutta kahdeksankympin alueella. Citroenin etulaakeri tai joku paikka narisee, ja ääni on mielestäni pahentunut. Se voimistuu tiettyyn suuntaan kääntyvissä kurveissa, mikä viittaa laakerivikaan.

Masentaa, kun kaikki on niin surkeasti eikä mistään tule mitään.