torstaina, marraskuuta 07, 2013

Kuuma kaakao - mitä sille tekisi?


Vaasassa olin vaihteeksi hetken varsin kiihtyneessä tilassa. Olimme juuri lähdössä Prismasta, ja minulla oli kuuma kaakaomuki kädessäni. Vaihdoin kaistaa, ja joku tyyppi töötötti takanapäin. Olin kai vaihtanut kaistaa sen eteen tai jotain. Ja kuten hyvä lukija tietää, tai ainakin hänen pitäisi jo tietää, en pidä töötöttelyistä. En siedä töötöttelyjä. Niinpä mieleni alkoi kiehua, ja aloin miettiä keinoja vastatoimista. Ensimmäinen ajatukseni oli nousta autosta, kun seisoimme liikennevaloissa, ja käydä paiskaamassa kuumat kaakaot päin tööttelijän naamaa. Tämä olisi kuitenkin ollut liian suoraa toimintaa, joten pakottauduin hillitsemään itseni. Seuraavaksi mietin auton pysäyttämistä liikennevaloissa, jolloin tyyppi ei pääsisi etenemään. Tämäkään ei tuntunut hyvältä, koska sekin olisi ollut liian selvää häiriköintiä. Sitä paitsi minulla OLI edelleenkin kuppi kuumaa kaakaota kädessäni. En siis voinut ajatella myöskään mitään äkkijarrutuksia.

Kun pääsimme risteyksestä, töötöttelijä osoittautui todella kovaksi kaistanvaihtajakaahariksi. Parinsadan metrin matkalla Prisman risteyksestä Neste-huoltamon risteykseen tyyppi oli jo ehtinyt jotain kautta ohittaa meidät ja syöksyä vasemmalle (?) kaistalle kohti Anttilaa ja K-Rautaa. Keinoni protestointiin alkoivat käydä vähiin, varsinkin kun tyyppi heti risteyksen jälkeen kääntyi jonnekin vasemmalle johtavalle sivutielle. Ja minulla oli edelleenkin höyryävä ja loikkuva kaakaokuppi kädessäni. Niinpä päätin, että töötötön sentään tyypille lähtiäistöötötyksen sen kääntyessä risteyksessä ja meidän jatkaessa suoraan kohti seuraava risteystä. Mutta, mutta. En tiennyt, mistä Micran saa tööttäämään. Painelin vilkun viikseä (jossa on Peugeotin tööttö) ja ratin keskustaa, mutta mitään ei kuulunut. Tyyppi häipyi kovasti kaahaten minne häipykin, ja me kurvasimme K-Raudan pihaan. Kiertäessäni sisällä liikkeessä, mielialani oli edelleen kiihtynyt, enkä ollut muistaa, mitä oikein olin aikessa ostaa. Lopulta pakottauduin rauhoittumaan ja etsiskelin maalit sun muut.

Vaasassa olen joutunut kireisiin tilanteisiin muiden autoilijoiden suhteen ehkä enemmän kuin missään muualla. Lihavat pohjalaismoukat ovat kiilaavia öykkäreitä, jotka eivät pysty osoittamaan pienintäkään joustavuutta muita kohtaan eivätkä pienintäkään sietokykyä muiden epätäydellisyyden tai tahattomien virheiden suhteen. Heti vaan tööt, tööt, tööt, tööt, tööt. Pohjalaismoukka kiilaa mielestään väärässä olevan autoilijan vaikka ojaan, jos se toinen ei tee paniikkijarrutusta ja väistä. Minut on kerran kiilattu tällä tavalla, ja se tapahtuikin muuten varsin lähellä tuota Prisman parkkipaikkaa.


No joo, tuo pohjalaista. Omaa töötön käyttöäni kuvaa ehkä hyvin se, että en vieläkään tiedä, mistä Micran saa tööttäämään, vaikka olemme ajaneet autolla jo lähes parikymmentätuhatta kilsaa.